Accessoires
27 augustus 2008 - Redactie MobileCowboys

Medion navigatiesystemen weer met NAVTEQ kaarten

In het verleden hebben NAVTEQ en MEDION al eens samengewerkt en vandaag kondigde beide bedrijven aan dat men een hernieuwde samenwerking overeengekomen is die ertoe moet leiden dat alle MEDION PND's binnenkort voorzien zullen zijn van NAVTEQ kaarten en navigatie software.

De luxere modellen worden ook uitgerust met 3D beelden, hoogtegegevens, satellietbeelden en waarschuwingen voor naderende gevaarlijke situaties zoals spoorwegovergangen, steile heuvels, haarspeldbochten, wegversmallingen etc.

Klanten van MEDION kunnen daarnaast informatie opvragen over de nieuwste kaart- en software updates en deze aanschaffen via een nieuw ontwikkelde download portal. Toegang is te verkrijgen via de GoPal Assistant software tool die bij elke PND geleverd wordt en die gemakkelijk op een PC geïnstalleerd kan worden. Standaard eenmalige kaart updates worden samen met een meerjarige inschrijfoptie aangeboden. In eerste instantie bevat de dienst enkel kaarten. Later zal het aanbod met meer informatie – zoals Points of Interest – uitgebreid worden.

Vooralsnog gaat het om een tweejarige overeenkomst tussen beide leveranciers.Gerelateerde links:
Nokia koopt NAVTEQ voor 5.7 miljard
Twig GPS phone met NavTeq navigatie
Ook NAVTEQ kaarten voor Nokia 6110 Navigator
Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl