Wearables
16 augustus 2016 - Ron Smeets

McDonald's stopt fitness bandje voor kids in Happy Meal De fastfoodketen wil dat kids in de VS en Canada meer gaan bewegen

Het voer, want voedsel mag je het al helemaal niet noemen, dat McDonald's ons al vele tientallen jaren voorschotelt heeft niet bepaald een goede naam als het gaat om gezond zijn. Toch wil de vette hap keten ook in positieve zin haar steentje bijdragen. Daarom wordt, vooralsnog in de VS en Canada, het speelgoed in Happy Meals de komende vier weken vervangen door een fitness bandje, speciaal voor kids.

De STEP-it is feitelijk een stappenteller met display, maar hij heeft ook een led lampje dat sneller knippert naar mate de drager van het bandje meer, en intensiever, beweegt.

Op zich een nobele poging van McDonald's, maar het is wel jammer dat de kids eerst een Happy Meal moeten bestellen voordat ze de STEP-it krijgen. Met andere woorden: McDonald's wil kinderen aanzetten om meer te bewegen, maar ze moeten ook zeker de vette hap van de fastfoodketen blijven eten.

https://youtu.be/iL6aI_5v59Y

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.