Nieuws
13 juni 2009 - Ron Smeets

MC @ TVL: Tieners en hun mobieltjes

Tja, toen ik nog een jonge tiener was (toch alweer zo'n 30 jaar geleden ;-)) ging mijn zondagsgeld vooral op aan snoep, speelgoed, de Hitkrant en singeltjes. Tegenwoordig staan deze kids met hun geld in de rij bij een buurtsuper, drogist of tankstation om een prepay kaart te kopen.

Maar wat doet de gemiddelde tiener nu zoal met zijn of haar mobieltje? Meer bellen of SMS-en. Of zijn functies als email, internet en muziek luisteren juist populair? En hoe gaat dat op school nu vrijwel ieder kind in de klas een mobiele telefoon bij zich heeft. Wij gingen kijken op een middelbare school.

http://vimeo.com/5141950
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.