Nieuws
13 april 2009 - Ron Smeets

MC @ TVL: Netbooks

Netbooks zijn compact, goedkoop, licht en dus ideaal om onderweg even te internetten of mailen. In de afgelopen twee jaar zijn ze dan ook razend populair geworden.

Alleen dit jaar worden er wereldwijd naar verwachting zo'n 35 miljoen verkocht. Zo ongeveer elke fabrikant heeft inmiddels wel minimaal één model in zijn portfolio zitten.

Echter, er schuilt ook een gevaar in het gebruik van deze mini laptopjes. Door de houding die je er achter aanneemt is de kans op het ontwikkelen van RSI ook groter dan bij normale laptops.

Onze conslusie: Een Netbook is ideaal om af en toe content (online, mail) mee te 'consumeren'. Gebruik ze echter met mate, niet te lang achter elkaar en zeker niet om je dagelijkse werkzaamheden mee uit te voeren.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.