Accessoires
17 mei 2010 - Ron Smeets

MC @ TVL: De Logitech Harmony

De afgelopen week bespraken we in ons Gadget item op TV Limburg de Logitech Harmony. Enkele maanden geleden werd deze nieuwe all-in-one afstandsbediening dagelijks geplugd in een grote reclamecampagne. De vraag is natuurlijk of de Harmony echt zo goed en eenvoudig werkt als die commercials ons moesten doen geloven. Hieronder onze bevindingen.

De conclusie is duidelijke. De Logitech Harmony werkt prima en vergeleken met de vele (goedkope) andere all-in-one afstandsbedieningen behoort hij zeker een tot van de beste. OK, hij is niet echt goedkoop (prijzen vanaf ca. 30 Euro voor het instapmodel (Harmony 300i) tot ca. 400 Euro voor de duurste variant, de Harmony 1100), maar je krijgt wel kwaliteit. Het model dat wij getest hebben was de Logitech Harmony 900 (ca. 300 Euro).

Wat het gebruiksgemak betreft, je moet echt wel even de tijd nemen om het apparaat te installeren en programmeren via de bijgeleverde PC Software (werkt ook op een Mac) maar als je er een paar uurtjes voor uittrekt, dan heb je daarna wel een prima afstandsbediening voor al je apparaten (TV, Versterker, DVD, Blu Ray, CD, Radio etc.) en hoef je niet meer met drie of meer afstandsbedieningen op de bank te zitten.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.