Nieuws
05 september 2009 - Ron Smeets

MC @ TVL: Augmented Reality

De term Augmented Reality (AR) bestaat al meer dan 17 jaar maar het is pas sinds een aantal maanden dat er volop over gesproken wordt in relatie tot mobiele telefoons.

Layar is zonder enige twijfel een van de meest praktische toepassingen van AR die we tot nu toe tegenhekomen zijn. Sinds de introductie van deze AR dienst is Layar al wereldnieuws en er komen wekelijks tientallen content lagen (layers) bij. Afgelopen donderdag kwam het onderwerp ook aan bod in mijn tweewekelijks optreden over mobieltjes en gadgets bij TV Limburg. De video:

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.