Toestellen
09 augustus 2007 - Jerry A.N. Boerman

MC-Review a la HTC Touch

Inmiddels is de HTC Touch al enkele weken op de markt. Wat maakt het toestel "zogezegd" speciaal? De Touch-flow functie. HTC probeert iPhone's touch mogelijkheden na te bootsen. Helaas onsuccesvol. Ik heb de HTC touch in de afgelopen 3 a 4 weken uitbundig getest. En ben tot de volgende conclusies gekomen. Het werk/ram geheugen is absoluut *@#%!@^%. Gewoon te weinig. (Althans voor de veeleisende gebruiker) De Touchflow functie, tja laat ik daar maar geen vuile woorden aan vuil maken. Het enige positieve wat aan dit toestel is, dat het een "Windows" device is met een grote keuze assortiment qua software. (Voor zowel de consument als de zakelijke gebruiker).

Input.... het blijft een handicap voor mensen die veel moeten/willen typen. Toestel is niet optimaal voor mensen die veel emails tikken of documenten bewerken. Zelf lukt het mij net om te typen met mijn vinger nagels. (Ook geen 100 aanslagen per minuut). En aangezien ik een blackberry / nokia e61 ben gewend om snel te typen is het toch een minpunt.

Qua windows mobile, blijft het windows mobile. Geen extreme veranderingen. Windows Mobile 6 professional. Enkel wat add-ons met kleine functies en interface aanpassingen. Toestel is voorzien van ruime features. 64 MB ram, 128 MB Rom, 200 Mhz, USB 2.0, Transreflective TFT (320x240 pixels)Wifi, Bluetooth, GPRS.

Waarom zou ik zo'n toestel kopen?

Het probleem is, althans bij mij. Buiten een windows mobile device. Er is geen enkele device wat mij positief maakt qua agenda functies. Een windows mobile device is vrijwel de enige device dat over een optimaal agenda functie beschikt. Tevens gaat het synchroniseren met een PC via Outlook snel en gemakkelijk. (Laat ik maar geen woorden vuil maken aan synchroniseren met een Mac. Dat is echt onbegonnen werk)

Positieve punten

*Slank en designvol ontwerp. Tevens kleinste WM6 Pro device tot nu toe.

*Toestel is standaard voorzien van een 1GB micro SD

*Wi-Fi b/g & Bluetooth 2.0

*Windows Mobile Pro

*Komt in een leuke/representatieve doos

*2.0 Megapixel camera (foto kwaliteit is ruim voldoende)

*Ideaal compacte multimedia device

Negatieve punten

*Weinig werk / intern opslaggeheugen (RAM & ROM)

*Accu snel leeg. Toestel moet bij optimaal gebruik om de 2 dagen opgeladen worden.

*200 Mhz processor is te langzaam

*Te weinig quick app. buttons

*Touchflow-menu

(Is leuk dat het animeert, maar is niets bijzonders. Het zijn enkel snelkoppelingen. Het enige wat in het touchflow menu te gebruiken is een mediaplayer) (Het positieve aan de Touchflow is dat je wel met je vinger optimaal kan scrollen)

*Touchflow niet voor elke app. geoptimaliseerd

*USB headset (Ik had liever een 3.5 mm plug jacket gezien)

*Geen cradle

*Camera heeft geen autofocus

*Geheugenkaartje zit op een plek wat prielwerk vereist. Weliswaar wel hot swappable

*Scherm is buiten vrijwel niet te zien. Voornamelijk als er zon aanwezig is.

*Geen GPS / 3G UMTS/HSPDA

Conclusie

Ook al heeft de HTC touch wat minderwaardigheidscomplexen (

De Touch heeft een bepaalde charisma dat je hem toch wil hebben. Lekker slank/compact, voorzien van hedendaagse eigenschappen/functies. Alhoewel de Touchflow f mij en vele andere mensen nieuwsgierig gemaakt. Is het uiteindelijk niks bijzonders. Je heb geen WOW effect! Toestel heeft eenmaal een prijs, maar je krijg wel waar voor je geld. Je koop ieder geval geen kat in een zak. Tenzij je veeleisend ben zoals ik ;)

MC rating **** 4 out of 5

Binnenkort een review van de Sony Ericsson P1i. Tja ik had gisteren de drang om zoals gewoonlijk spontaan een andere gadget genaamd de P1i te kopen. Hij stond er zo leuk bij in de etalage ;)

Over de auteur: Jerry A.N. Boerman