Nieuws
14 maart 2006 - Ron Smeets

MC op de CeBIT Dag twee: O2, can do!

Het is hier in Duitsland een populaire slogan van O2 (Telfort bij ons), maar voor wat betreft de WLAN toegang op de CeBIT klopt het helemaal!

Zij zijn namelijk de enige provider die echt openbaar WiFi beschikbaar hebben hier, zonder dat je eerst op zoek hoeft naar vouchers die niemand verkoopt. . . Daar kwamen we onder andere achter nadat we op de asociaal grote stand van T-Mobile (en al haar 'T-dochters') een half uur lang letterlijk van het kastje naar de muur gestuurd waren in de hoop online te komen.

Enfin, we zijn dus online. Hoog tijd om alvast wat sfeerfilmpjes en foto's posten .

Een van de nieuwe events van deze CeBIT was de Digital Living hal. Games, games en nog eens games. . . Zie ook de vodcast hiernaast.

T-Mobile was niet in staat om fatsoenlijk WiFi aan te bieden op deze CeBIT, maar deze Virtual Reality tunnel (met bijbehorende hostessen) maakte weer veel goed.

Dat over een maand of 3 het WK voetbal in Duitsland gehouden wordt was ook over de hele messe duidelijk te merken. Fujitsu Siemens spande de kroon in hun 'Arena' met Cheerleaders.

Ook leuk als gadget voor je mobieltje tijdens de komende WK, een voetbalshirt als draagtasje. Made in Taiwan (natuurlijk)

BenQ-Siemens had al aangekondigd om flink uit te pakken tijdens deze CeBIT zie hier twee van de vitrines met toestellen die in Hannover hun primeur beleefden.

De filmpjes van vanochtend kunnen jullie rechts onder 'Vodcasts' terugvinden.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.