Nieuws
21 september 2011 - Ron Smeets

MB Meter App voor de iPhone

Met de komst van de nieuwe (smartphone) abonnementen van zowel KPN, Vodafone als T-Mobile is inmiddels wel duidelijk dat de kosten voor mobiel dataverkeer omhoog gegaan zijn. Het ongelimiteerde gebruik van mobiel internet is, behalve bij T-Mobile, min of meer verdwenen of duurder geworden.

Daarom wordt voor klanten dus steeds belangrijker om goed in de gaten te houden hoeveel mobiele data je (gemiddeld) gebruikt voordat je een abonnement afsluit en daarna ook blijft uitkijken dat je niet (te veel) over je bundel gaat om hoge rekeningen achteraf te voorkomen.

KPN introduceert vandaag een handige iPhone App waarmee je zelf je datalimiet kunt instellen en in de gaten houden door in te stellen wanneer de app jou moet waarschuwen, los van de SMS'jes die je sowieso ontvangt van de provider. De MB Meter App kan overigens ook gebruikt worden door iPhone eigenaren die geen KPN abonnement hebben. De app is vanaf nu te vinden in de App Store.

Uit het persbericht:
Met de KPN MB Meter wordt het mogelijk om:
- Te bekijken hoeveel MB’s er op een dag en per maand via Mobiel Internet (3G/GPRS) worden verbruikt;
- Terug te kijken naar hoeveel MB’s de afgelopen tijd via Mobiel Internet en Wifi zijn verbruikt;
- Waarschuwingen in te stellen voor daglimiet of maandlimiet.

Screenshots:

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.