Nieuws
07 juni 2007 - Ron Smeets

Maximumtarief voor mobiel bellen in het buitenland

De Europese commissie is al geruime tijd in de weer om iets te doen aan de vaak extreem hoge belkosten die mobiele providers in rekening brengen voor klanten die in het buitenland bellen of gebeld worden.

Inmiddels hebben enkele grote providers hun internationale roaming tarieven al aangepast maar de EU vond duidelijk dat dit proces niet snel genoeg ging en ook niet tot de gewenste resultaten leidde. Daarvoor heeft men nu besloten dat, waarschijnlijk vanaf augustus al, er een maximumprijs ingevoerd gaat worden waaraan alle Europese providers zich zullen moeten gaan houden.

Binnenkort kan voor een mobiel telefoongesprek vanuit het buitenland niet meer in rekening gebracht worden dan 60 cent per minuut. Nu liggen die tarieven, afhankelijk van de provider en abonnementsvorm, in sommige gevallen nog ruim boven de 1 euro.

Ook voor het tarief om gebeld te worden in het buitenland gaat een maximum bedrag gelden, 30 cent per minuut.

Via: Nu punt NLGerelateerde links:
Geen roaming kosten meer voor klanten van '3'
Europese roaming tarieven met 22% gedaald
EU wetgeving halveert roaming tarieven
Telco's bereiken accoord over nieuwe roaming tarieven
Vodafone en T-Mobile verlagen roaming tarieven
Roaming tarieven in 2007 fors omlaag
'OPTA's' blij met Europese regels voor roamingtarieven
Roaming tarieven met maximaal 95% omlaag
Engelse 'Opta' duikt ook in roaming tarieven
Wa' kos da'? Mobiel bellen in het buitenland
Europese website over roaming kosten
GSM op vakantie wordt goedkoper
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.