Nieuws
26 februari 2008 - Ron Smeets

Massaontslag bij Siemens Enterprise Communications

Gisteren maakten diverse Duitse kranten al melding van een mogelijke aanstaande massaontslag bij een van de Telecom divisies van Siemens en daarna zijn de geruchten alleen maar sterker geworden.

Volgens CNN zal het Duitse bedrijf vandaag officieel bekendmaken dat men maar liefst 7.000 van de 17.500 banen bij het bedrijfsonderdeel 'Enterprise Communications' gaat schrappen. Hier worden onder andere bedrijfs (telecom)netwerken en telefooncentrales verkocht.

Volgens de berichten uit de Duitse media zou het gaan om 4000 directe ontslagen. Daarnaast is Siemens op zoek naar 'kopers' en 'partners' voor de overname van enkele andere afdelingen waar nog eens 3000 banen mee gemoeid zijn.

Via: EeTimesGerelateerde links:
Honderduizend banen in de Telecom industrie op de tocht?
3.500 ontslagen bij Motorola
Bijna 2300 ontslagen bij Nokia in Duitsland
Ontslagen bij Palm
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.