Nieuws
01 maart 2011 - Ron Smeets

Mary McDowell (Nokia) over haar 'next billion' missie

Er circuleren al een tijdje berichten dat Stephen Elop flink de bezem gaat halen door de top van Nokia. Mary McDowell, EVP van de mobiele telefoon divisie, zou een van de topmanagers zijn die op de spreekwoordelijke schopstoel zit. Letwel, we hebben het hier natuurlijk over onbevestigde geruchten.

Tijdens het Mobile World Congress sprak Mary McDowell over haar 'next billion' missie. Zij heeft de opdracht om betaalbare smartphones en mobiel internet aan '1 miljard mannen en vrouwen in de ontwikkelende gebieden (China, India, Zuid Amerika en Afrika) te brengen. Een interressant gesprek.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.