Nieuws
12 april 2016 - Ron Smeets

Marshmallow update voor de Sony Xperia Z2, Z3 en Z3 Compact

Kort nadat Marshmallow beschikbaar kwam, eind vorig jaar, liet Sony al snel weten dat Sony Xperia toestellen, vanaf de Z2, uiteindelijk de nieuwste Android versie zouden gaan krijgen. Een maand geleden startte de Japanse fabrikant met de Marshmallow uitrol voor de Xperia Z5 modellen, maar die verloopt niet helemaal vlekkeloos. Deze week zijn toch de volgende drie Xperia's aan de beurt; de Z2, Z3 en Z3 Compact.

De update wordt uiteraard in fases over-the-air uitgerold. Het kan dus zijn dat jouw Xperia de nieuwste Android versie pas over enkele dagen, of weken, gaat ontvangen. Je kunt tussentijds regelmatig ook handmatig de beschikbaarheid van de update controleren, De software heeft versienummer 23.5.A.0.570).

Voor wie echt niet wil wachten is de nieuwe firmware ook handmatig te downloaden, al zijn dat vooralsnog geen Nederlandse of Internationale versies. Hieronder staan de linkjes. Installatie en gebruik uiteraard op eigen risico en als je niet 150% zeker bent van je zaak wacht dan rustig op de officiële uitrol.

Marshmallow voor de Xperia Z3 (Oekraïnse versie)
Xperia Z3 (D6603) 23.5.A.0.570 Ukraine Generic (Android 6.0.1)

Marshmallow voor de Xperia Z3 Compact (Latijns Amerika versie)
Xperia Z3 Compact (D5803) 23.5.A.0.570 Latin America Generic (Android 6.0.1)

Marshmallow voor de Xperia Z2 (Filipijnse versie)
Xperia Z3 Compact (D5803) 23.5.A.0.570 Latin America Generic (Android 6.0.1)

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.