Geruchten
16 november 2015 - Ron Smeets

Marshmallow update schema van Samsung duikt op Galaxy Note 5 en S6 Edge Plus zijn dit jaar nog aan de beurt

Een maand geleden dook een lijstje op met Samsung toestellen die in aanmerking komen voor de Android Marshmallow update. Dat daarbij alle modellen van 2015 en de meeste uit 2014 genoemd werden zal niemand echt verbazen. Samsung voorziet haar toestellen doorgaans minimaal 18 tot 24 maanden lang van nieuwe Android versies. De vraag die natuurlijk op veel meer lippen brandt is 'Wanneer is mijn toestel aan de beurt?"

Dit weekend is een lijst online verschenen, die overigens wel van 29 oktober dateert, waarop het Marshmallow update schema van diverse Samsung smartphones vermeld staat. Te zien is, en dat is natuurlijk niet bevestigd, dat de Galaxy Note 5 en de S6 Edge Plus waarschijnlijk de enige Samsung's zijn dit dit jaar nog de nieuwste Android versie gaan ontvangen. De 'standaard' Galaxy S6 en S6 Edge staan voor januari op de lijst, in februari gevolgd door de Galaxy Note 4 en Note Edge. Alle andere Samsung's op die lijst hebben nog geen geplande update datum. Ook de Galaxy S5 dus niet.

Hieronder staat de complete lijst. Nu eerst maar eens afwachten in hoeverre deze informatie nog actueel is en of de data allemaal ook kloppen. De enige die daar antwoord op kan geven is Samsung zelf.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.