Nieuws
24 juni 2016 - Ron Smeets

Marshmallow onderweg naar de Honor 5X Uitrol gaat in fases dus niet meteen in paniek raken als jouw toestel nu nog niet aan de beurt is

Toen de Honor 5X in Nederland beschikbaar kwam, een maand of vier geleden, was Android Marshmallow dat geruime tijd ook al. Toch koos de Chinese fabrikant ervoor om het toestel nog van Lollipop te voorzien. Welnu, sinds gisteren is de uitrol van de Marshmallow update van start gegaan.

Goed nieuws voor iedereen met een Honor 5X dus. Letwel. de uitrol gaat in fases dus je moet niet meteen in paniek raken wanneer blijkt dat jouw toestel nu nog niet meteen aan de beurt is. Die van mij bleek op dit moment ook nog niet in het rijtje van de gelukkigen te staan ;) In principe verschijnt de update vanzelf in beeld als het zover is. Je kunt het tussentijds ook zelf checken via de 'Updater' in de instellingen.

Mocht je nu héél erg ongeduldig zijn en geen minuut langer op Marshmallow willen wachten, dan kun je via de HiCare app van Honot de update ook op een andere manier 'forceren'. Daarvoor moet je in de app instellingen wel de regio 'Asia/Pacific' kiezen en aangeven dat je een Engelstalig toestel uit India hebt. Je krijgt dan de zogenaamde 'early-adopter' update. Een beetje omslachtig, maar het schijnt te werken. Honor heeft op haar eigen forum een handleiding online gezet.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.