Nieuws
07 november 2015 - Ron Smeets

Marshmallow debuteert op 0.3% van alle Android toestellen

De nieuwste versie van Android is afgelopen maand officieel beschikbaar gekomen en dat betekent dus dat de komende maanden weer regelmatig gekeken wordt hoe de penetratie van, in dit geval, Marshmallow, gaat vorderen. Na amper vier weken debuteert Android 6.0 op het lijstje met actieve versies van het OS op de één na laatste plaats. In de week voorafgaand aan 2 november werd Marshmallow aangetroffen op 0.3% van alle Android toestellen die de Google Play Store bezochten. Daarmee is de nieuwste versie de oudste, die gemeten kan worden, Froyo, al voorbij ;)

De meest gebruikte versie van Android is nog steeds KitKat (4.4) met een marktaandeel van 37.8%, gevolgd door JellyBean (29%) en Lollipop (25.6%). Uiteraard is het niet zo vreemd dat Marshmallow nog laag scoort. Op de Nexus toestellen, en 'n enkele LG, na moeten de meeste fabrikanten immers nog starten met de uitrol van de update.

Maar buiten dat blijft de diversiteit van de Android versies die nog volop in gebruik zijn, mijns inziens een punt van zorg voor zowel Google als ontwikkelaars van apps. Zeker als je bedenkt dat ruim eenderde van alle Android toestellen momenteel op een versie van het OS draait dat drie jaar of ouder is (Gingerbreag, Ice Cream Sandwich en Jelly Bean). De meeste Android gebruikers merken daar in het dagelijks gebruik overigens weinig van.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.