Nieuws
07 april 2011 - Ron Smeets

Marktwaarde HTC nu hoger dan Nokia

HTC heeft de afgelopen vijf jaar een stevige positie op de smartphone markt weten te veroveren. Het bewijs daarvoor zijn de vele succesvolle toestellen.

Deze week behaalde de Taiwanese fabrikant een 'financieel' succes. Voor het eerst in haar bestaan is de marktwaarde (Market Cap) van HTC (33.88 miljard dollar) namelijk groter dan die van wereldmarktleider Nokia (32.84 miljard dollar).

Dit betekent dus dat HTC's martkwaarde in de afgelopen vijf jaar meer dan 'verdertigvoudigd' is. De ontwikkeling van vernieuwende, high end, smartphones en de zeer vroege keuze voor Android hebben er mede bijgedragen aan dit succes. In februari, bij de presentatie van de nieuwe toestellen tijdens het Mobile World Congress, liet HTC het echter even afweten. Maar volgende week, wanneer op 12 april een aantal nieuwe toestellen gepresenteerd worden, zou dat zo maar weer vergeten kunnen zijn.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.