Nieuws
17 juli 2008 - Ron Smeets

Marktaandeel Nokia weer op 40%

Eind vorig jaar bereikte de Finse fabrikant voor het eerst de grens van 40% marktaandeel (wereldwijd). Het eerste kwartaal van dit jaar daalde dit weer naar 39%. Niet voor lang, zoals nu blijkt, want uit de vandaag gepubliceerde cijfers over Q2 is op te maken dat Nokia's marktaandeel wederom 40% bedraagt.

In totaal verkocht Nokia in Q2 122 miljoen toestellen, een stijging van 21% vergeleken met vorig jaar en 6% ten opzichte van het eerste kwartaal van dit jaar. Dit betekent dus dat Nokia gemiddeld 1 miljoen toestellen per dag verkoopt.

De gemiddelde verkoopprijs per toestel daalde van 79 naar 74 Euro. Dit komt vooral doordat de toestelverkopen in landen als India en China nog steeds sneller groeien als elders en in die landen worden nu eenmaal (in verhouding) veel meer goedkope toestellen verkocht dan de duurdere E- en N-Series modellen.Gerelateerde links:
Motorola nu de nummer vier in India
Marktaandeel Nokia daalt, winst stijgt
1.15 miljard mobieltjes verkocht in 2007
Nokia heeft nu 40% van de toestelmarkt in handen
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.