Nieuws
03 februari 2015 - Ron Smeets

Marktaandeel Android Lollipop nu vier keer zo groot dan Froyo 1.6% van alle Android toestellen heeft het nieuwste OS 'al'

Ok, de titel boven dit bericht is misschien wat flauw maar puur rekenkundig klopt het wel. Daarnaast geeft het maar weer eens aan dat de verspreiding van een nieuwe Android versie nog altijd veel trager verloopt dan dat bij iOS en Windows Phone het geval is.

Twee maanden na de officiële vrijgave van Lollipop is het OS te vinden op 1.6% van alle Android toestellen die de afgelopen zeven dagen (tot en met 2 februari) de Google Play Store bezochten. Dat is dus vier keer zoveel als het 'stokoude' Froyo dat nog altijd op 0.4% van de actieve Android toestellen staat. Jelly Bean blijft met een marktaandeel van 44.5% (verdeeld over drie subversies) nog altijd de meest gebruikte Android versie, gevolgd door KitKat met 39.7%.

Ik verwacht overigens wel dat het aandeel van Lollipop de komende maanden flink zal groeien. De afgelopen weken is de uitrol naar de Galaxy S5 en de HTC One M8 namelijk echt los gegaan. De komende weken volgen nog diverse (populaire) toestellen van Samsung, HTC en Sony. Misschien dat Lollipop over vier weken Gingerbread, dat nu nog een aandeel van 7.4% heeft, voorbij gestreefd is.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.