Nieuws
26 maart 2008 - Ron Smeets

Marketing director verlaat Sony Ericsson

Sony Ericsson heeft vandaag bekendgemaakt dat de Vice President en Marketing Director Dee Dutta de Zweeds-Japanse toestel fabrikant per 31 Maart zal verlaten.

In tegenstelling tot de exodus bij Motorola heeft dit vertrek niets te maken met tegenvallende resultaten en dergelijke, ver van dat zelfs. Onder Dutta's leiding is Sony Ericsson uitgegroeid tot een heus wereldmerk en hard op weg om de tweede plaats van Motorola in te nemen op de lijst van grootste mobiele toestel fabrikanten.

Dutta is sinds 2002 in dienst van Sony Ericsson en werd een jaar later aangesteld als 'Head of Marketing'. "This has been a wonderful journey of both personal and professional growth for me. I am very proud of the achievements that my team and I have made in growing the brand and look forward to the next challenge in my career", zo verklaarde Dutta tijdens de aankondiging van zijn vertrek.

Wie hem zal gaan opvolgen is nog niet bekendgemaakt.

Persbericht (pdf)Gerelateerde links:
Maria Sharapova's nieuwe mobieltje
Sony Ericsson ziet geen heil in goedkope toestellen
Minder Sony Ericsson toestellen in Q1
Sony Ericsson verkocht 38% meer toestellen in 2007
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.