Nieuws
30 augustus 2006 - Ron Smeets

Marihuana SMS date eindigt in arrestatie

Da's een lullige manier om tegen de lamp te lopen zeg. De 18-jarige Elizabeth Burchfield wilde met een vriend afspreken om wat wiet burgemeester te maken die ze nog had liggen. Het schijnt tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld te zijn dit soort afspraken per SMS te beklinken.

Zo gezegd, zo gedaan, maar Elizabeth had wel even het nummer van haar vriend moeten checken. Door een foutje bleek ze met een politieagent te SMSen die het spel uiteindelijk meespeelde en met haar afsprak.

Op weg naar de 'rookplek' volgde de agent de tiener totdat hij haar kon aanhouden voor een verkeersovertreding (anders zou de gevonden marihuana als bewijs niet geldig zijn denk ik). Bij de controle van haar papieren vond de agent vervolgens de drugs en werd Elizabeth in de boeien geslagen.Gerelateerde links:
Verloren camphone leidt tot drugsvangst
Tieners verkopen wiet per MMS
Verkrachter tegen de lamp na excuses per SMS
GSM belt 112: Dieven gearresteerd
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.