Entertainment
24 juni 2007 - Ron Smeets

Mannen praten meer dan vrouwen

Deze stelling zal voor de meeste mannen, maar ook veel vrouwen, moeilijk te geloven zijn. Toch is het waar. Wat ik er wel bij moet vertellen is dat het hier gaat om praten tijdens het mobiel bellen ;-)

Uhhm, eigenijk maakt die toevoeging de stelling volgens mij alleen nog maar onwaarschijnlijker. Vrouwen zijn toch die wezens die (aan de telefoon) oneindig kunnen kletsten over vanalles en nogwat zonder dat ze daadwerkelijk iets zeggen? Of verwar ik ze nu met politici?

Enfin, even serieus; Als het gaat om Mobiel bellen dan 'verslaan' mannen de vrouwen al jaren. Recent onderzoek van AT&T onder zo'n 1000 mannen en vrouwen heeft uitgewezen dat de gemiddelde (Amerikaanse) man 458 minuten per maand mobiel belt. Voor de vrouwen ligt dat gemiddelde op 453 minuten.

Het is voor het eerst dat het mobiele belgedrag van mannen en vrouwen zo dicht bij elkaar ligt. In 2002 belde de gemiddelde man nog zo'n 589 minuten per maand terwijl de vrouw het met 394 minuten deed. In vergelijking met 5 jaar geleden zijn mannen dus minder en vrouwen meer mobiel gaan bellen.Gerelateerde links:
Rare vogels, die mobiele bellers
Inzicht in belkosten leidt tot wijziging belgedrag
Forse daling mobiel belgedrag in Engeland
T-Mobile belet klanten inzage in belgedrag
GSM's drijven mannen en vrouwen uit elkaar
Vrouwen kopen meer ringtones dan mannen
75% van de vrouwen weet niet hoe een mobieltje werkt
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.