Entertainment
28 juni 2011 - Ron Smeets

Managers stoppen mobieltjes in koekjestrommel tegen spionage

Er zijn in de afgelopen jaren verschillende programma's gemaakt waarmee het mogelijk is om een mobiele telefoon in een afluisterapparaat te veranderen, zelfs als het toestel uit staat.

Bij het Duitse Chemische concern Evonik worden de toestellen van managers tijdens meetings waarin gevoelige of geheime informatie besproken wordt daarom nu in een metalen koekjestrommel bewaard.

Door het toestel in een metalen doos te leggen wordt niet alleen het geluid van de geprekken gedempt, maar de trommels werken ook als een kooi van Faraday waardoor de toestellen letterlijk onbereikbaar worden. In een kooi van Faraday wordt alle (electromagnetische) straling tegengehouden. Een originele en effectieve oplossing tegen deze vorm van bedrijfsspionage.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.