Social Media
25 januari 2016 - Ron Smeets

Management uittocht bij Twitter

Het is al enkele maanden bekend dat het niet meer zo heel erg goed gaat met Twitter. De gebruikersaantallen dalen en de nieuwe CEO kondigde eind vorig jaar aan dat zo'n 8% van alle werknemers binnenkort op zoek moeten naar een andere baan. Zoals meestal het geval is in dit soort situaties start kort na zo'n mededeling een uittocht van werknemers voor wie nog voldoende andere kansen klaar liggen.

Bij Twitter is dat niet anders. Vandaag maakte CEO Jack Dorsey bekend, uiteraard via een tweet, dat vier managers het bedrijf gaan verlaten. Een vijfde manager, verantwoordelijk voor Vine, stuurde zelf een tweet de wereld in om zijn vertrek bekend te maken.

https://twitter.com/jack/status/691485783128051712

Waar de vier vertrekkende VP's naar toe gaan is nog niet bekend. Volgens Dorsey zullen ze eerst gaan genieten van een welverdiende vakantie. Overigens werd gespeculeerd dat de vier gevraagd zouden zijn om op te stappen, maar daar wordt verder niets over gezegd. Jason Toff, het hoofd van Vine die zelf zijn vertrek aankondigde liet weten dat hij naar Google overstapt om daar aan Virtual Reality projecten te gaan werken.

https://twitter.com/jasontoff/status/691456739154247684

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.