Entertainment
28 januari 2008 - Ron Smeets

Man sterft tijdens het opladen van zijn mobieltje

Een Ghanees is afgelopen week gestorven nadat hij tijdens het opladen van zijn mobieltje in zijn bed geëlektrocuteerd werd toen hij een gesprek beantwoorde.

Een bijzonder triest verhaal en uit de foto's die door de lokale overheden vrijgegeven zijn blijkt dat het niet zomaar een electrische schok was. Grote delen van zijn kussen en matras zijn verschroeid.

De man werd direct na het ongeval door zijn ouders naar het ziekenhuis gebracht waar dokters helaas niet meer konden doen dan de dood vaststellen.

Hoewel het toestel en de lader op de foto's duidelijk een Nokia lijken te zijn denk ik niet dat iedereen nu in paniek moet raken. De exacte oorzaak van het ongeluk is op dit moment nog niet bekend maar incidenten als deze zijn gelukkig) bijzonder schaars en hebben vaak te maken met het gebruik van niet-originele onderdelen (laders en accu's) in combinatie met ondeugdelijke electrische bedrading van huizen in ontwikkelende landen.

Enkele maanden geleden waren er weliswaar problemen met een bepaald type Nokia accu maar die konden alleen oververhitting van de accu veroorzaken, geen elektrocutie.

Nog een foto van de ongeluksplek.

De hand van het slachtoffer waarin het mobieltje geëlektrocuteerd werd.Gerelateerde links:
'Exploderende' GSM niet de doodsoorzaak, collega wel!
Accuproblemen Nokia: 46 miljoen BL-5C batterijen retour
Dode door exploderende GSM accu
Exploderende Motorola's in Brazilie
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.