Nieuws
09 november 2014 - Ron Smeets

Man steelt telefoon van verongelukte vrouw Huftergedrag gelukkig gevangen door beveiligingscamera's

Sommige mensen kennen letterlijk geen enkele vorm van fatsoen en daarom is het maar goed dat de hufter in onderstaand bericht zichzelf inmiddels heeft aangegeven bij de lokale sheriff nadat de beelden van zijn verfoeilijke diefstal online en op tv verschenen waren.

Afgelopen donderdag werd een vrouw bij het station Downtown Crossing in Boston aangereden door een trein. Helaas overleefde ze dat niet. De 26 jarige Josue Gonzales zag het ongeluk vlak voor zijn ogen gebeuren en hoewel hij waarschijnlijk niet veel meer voor het slachtoffer had kunnen doen getuigde hetgeen hij vlak daarna deed van extreem huftergedrag. Door de klap van de aanrijding was de mobiele telefoon van het slachtoffer uit haar tas gevlogen en op het perron beland. Josue zag zijn kans schoon en ging met zijn voet op het toestel staan om die vervolgens mee te nemen. 

Zoals gezegd werd de diefstal door beveiligingscamera's vastgelegd. Op de foto hieronder is te zien hoe Josua de telefoon onder zijn rechtervoet 'veilig stelt'. Nadat hij om zich heen keek om zeker te weten dat niemand gezien had wat hij deed en van plan was pakte hij het toestel om rustig weg te lopen. Gelukkig stond hij binnen twee dagen met zijn tronie op internet en tv zodat hem weinig anders restte dan zichzelf aan te geven. Begin volgende week wordt hij voorgeleid. Een telefoonverbod? Treinen schoonmaken? Of nog strenger straffen? Van mij mogen ze!

Bron (Diefstal), Bron (Opgesloten)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.