Nieuws
15 oktober 2012 - Marloes de Hooge

Malware scanner voor Google Play Store in de maak

Er verschijnt steeds meer malware voor het Android-besturingssysteem. Google blijft echter niet zitten en wachten totdat er flink wat klanten problemen ondervinden. Een nieuwe update voor de Play Store-app laat zien dat Google een eigen malware-scanner heeft ontwikkeld voor Android-apparaten. Amerikaanse techblogs ontdekten in de laatste apk-release een onderdeel met de naam 'App Check'. Dit onderdeel vertoonde op alle fronten aspecten van een malware-scanner. 

In de code is te zien dat App Check een aantal functies aanbiedt aan de gebruiker. Als eerste scant het alle geïnstalleerde apps op malware zodat niets op je telefoon stiekem toch nog hinder veroorzaakt. Het tweede onderdeel van de scanner bekijkt nieuwe installaties en blokkeert ze meteen wanneer er malware gevonden wordt. Het lijkt wat heftig, maar wanneer je er zelf van overtuigd bent dat er geen malware in de app te vinden is, kun je de scanner ook uitschakelen.

Andere dingen die gevonden zijn, zijn afbeeldingen van een schild, een uitroepteken en een triangel, die tegelijkertijd een melding weergeven wat er precies is gevonden. De app zal naadloos werken met Bouncer, een bestaande app die ook controleert op malware. Wanneer de update daadwerkelijk wordt uitgebracht, is nog niet bekend.  

Over de auteur: Marloes de Hooge
 
Marloes is editor in chief van DutchCowboys en Travelvalley. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen. Momenteel werkt ze aan haar eerste boek, een droom die uitkomt. Mail: marloes@dutchcowboys.nl - marloes@travelvalley.nl