Nieuws
29 januari 2012 - Ron Smeets

Malware in 13 Android games ontdekt

Symantec, makers van anti-virus, -spy en -malware programma's heeft 13 Android apps en games, van drie ontwikkelaars, ontdekt die niet helemaal in de haak zijn. Al deze apps bevatten de zogenaamde 'Android.Counterclank' malware, een variant op de al bekende Android.Tonclank.

Niet alle applicaties zijn via de (officële) Android Market beschikbaar, maar de verschillende malware apps zijn volgens Symantec wel al op meer dan 5 miljoen Android toestellen aanwezig.

De 13 Apps (van ontwikkelaars iApps7, Ogre Games en redmicapps) die volgens Symantec dus de Android.Counterclank malware bevatten zijn:

- Counter Elite Force
- Counter Strike Ground Force
- CounterStrike Hit Enemy
- Heart Live Wallpaper
- Hit Counter Terrorist
- Stripper Touch girl
- Balloon Game
- Deal & Be Millionaire
- Wild Man
- Pretty women lingerie puzzle
- Sexy Girls Photo Game
- Sexy Girls Puzzle
- Sexy Women Puzzle

Een oplossing voor de malware heeft Symantec nog niet. Hopelijk zal Google de apps van deze lijst die wel in de Android Market staan snel verwijderen. Voor de rest is het zaak om dus goed uit te kijken wat je download. Het installeren van een anti-virus, -spy en -malware programma op je smartphone kan ook geen kwaad natuurlijk.

 Via: Symantec

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.