Nieuws
06 juli 2009 - Redactie MobileCowboys

Makkelijk Mobiel betalen met Mobile Internet Billing

PERSBERICHT - Mobillion introduceert Mobile Internet Billing, een betalingssysteem voor diensten op mobiele websites en mobiele applicaties. Consumenten kunnen hiermee met één klik snel en veilig bedragen tot € 10,- afrekenen voor de aankoop van mobiele content, applicaties en andere diensten.

Mobile Internet Billing biedt aanbieders van deze diensten een beveiligd transactieplatform, dat makkelijk in hun mobiele website of mobiele applicatie kan worden geïntegreerd.

Tot voor kort kon in Nederland een betaling op een mobiele website alleen worden uitgevoerd via het versturen van een sms. Recent hebben de Nederlandse mobiele telecom operators hun dienstverlening uitgebreid, waardoor Mobillion een betalingssysteem voor mobiele websites heeft kunnen ontwikkelen voor de Nederlandse markt. In België heeft Mobillion al jarenlange ervaring met Mobile Internet Billing en handelt zij onder andere alle mobiele internetbetalingen van Samsung Mobile af. Uit ervaring blijkt dat de conversie 50 tot 80 procent stijgt bij het gebruik van Mobile Internet Billing.

Dankzij Mobile Internet Billing is het niet langer nodig via sms te betalen. De bezoeker van de mobiele website wordt direct doorgestuurd naar de veilige mobiele online betalingsomgeving van Mobillion. Deze betalingsomgeving is volledig in de huisstijl van de aanbieder, zodat de bezoeker niet de indruk heeft de mobiele website te verlaten. Op deze manier blijven bezoekers langer op de mobiele website en is de kans op een tweede transactie hoger. Een ander voordeel van het mobiele online transactiesysteem is de herkenning van de eindgebruiker op basis van hun 06-nummer. Hierdoor is het mogelijk een mobiele website te optimaliseren aan de hand van het koopgedrag van de bezoeker.

De aankoop wordt verrekend via het mobiele abonnement of prepaid beltegoed van de eindgebruiker. De Gedragscodecommissie voor Betaalde Mobiele internetdiensten, die toeziet op het helder en duidelijk aanbieden van betaalde diensten op mobiel internet, heeft aangegeven dat Mobile Internet Billing volledig aan de regelgeving voldoet.

"We hebben recent een onderzoek laten uitvoeren door het bureau van Maurice de Hond. Hieruit blijkt dat het Nederlandse publiek betalen met een mobiele telefoon nog als lastig ervaart", vertelt Marc Schoutens, directeur van Mobillion. "Hoewel de mogelijkheden legio zijn, is het zaak dat betalen met je mobiel toegankelijker wordt. Belangrijk hierbij zijn gebruikersgemak en veiligheid. Met Mobile Internet Billing spelen we in op deze behoeften.”

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl