Entertainment
12 december 2006 - Ron Smeets

Maker van de iPod vibrator door Apple aangeklaagd

Het heeft even geduurd want de iBuzz, of iPod Vibrator zoals ie ook genoemd wordt, is al ruim een jaar op de markt, maar nu heeft Apple toch een van haar advocaten de opdracht gegeven de makers van de iBuzz juridisch aan te gaan pakken.

Echter, Apple's klacht betreft niet het apparaatje zelf, want het is natuulijk nooit hard te maken dat de iBuzz een of ander Apple merknaam of patent schaadt, tenzij Apple zelf van plan is om een muziekgestuurde vibrator voor de iPod te gaan maken en daarvoor de merknaam en het patent heeft geregistreerd en aangevraagd.

Nee, de zaak heeft betrekking op de advertenties voor de iBuzz (zie foto) waarin de link met het 'Apple gevoel' wel heel erg duidelijk is (oeps, moet ik me nu dan ook gaan druk maken over MobileCowboys? ;-)).

Sterker nog. Apple beweert dat de betreffende foto's gekopieerd zijn en dat het copyright dus geschaadt wordt. Mmmh, ik wist niet dat Apple porno plaatjes gebruikt voor het maken van haar advertenties. . .

De maker van de iBuzz toont op zijn website namelijk aan dat de betreffende advertentie gemaakt is door een van zijn vriendjes die daarvoor een gekuisde foto van een naakte dame gebruikte (zie de plaatjes hieronder).

Echt onder de indruk zijn de bedenkers van de iBuzz dan ook niet van de acties van Apple's advocaten, getuige de reactie op de website van de iBuzz. Wordt ongetwijfeld vervolgd.Gerelateerde links:
Apple boos op de makers van de gPod
iPod vibrator
Mobiele vibrator op groene stroom
De Vibra Phone voor onopvallend genot
De iPod vibrator
Vibrator per SMS te bedienen
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.