Accessoires
01 april 2009 - Ron Smeets

Magische onthulling Nintendo DSi

Het was zeker geen 1 April grap. Vanochtend heeft Hans Klok op magische wijze bij Fame in Amsterdam de Nintendo DSi onthuld.

Uiterlijk zie je niet veel verschillen met de DS Lite. De DSi is 12% dunner dan zijn voorganger, heeft iets grotere schermpjes en een extra, 3 megapixel camera, aan de achterzijde.

Het belangrijkste nieuws heeft te maken met de software. Zo kun je de DSi ook als muziekspeler gebruiken. Letwel, hij ondersteunt alleen AAC(+) bestanden en geen MP3's. Die zul je dus eerst moeten converten. Jammer is wel dat je alleen muziek kunt luisteren via een bedrade headset. De DSi ondersteunt geen Stereo Bluetooth.

Een andere leuke feature is de foto bewerkings software waarmee je gemaakte foto's op de meest bizarre manieren kunt vervormen of opleuken met tekeningetjes en dergelijke. Leuk om te delen met anderen. Helaas is er (nog) geen software die het moegelijk maakt om foto's te delen via Facebook, Hyves en andere social networks.

Volgens de fabrikant gaat Nintendo regelmatig software updates uitrollen voor de DSi dus wellicht worden dat soort functies in de (nabije) toekomst nog toegevoegd.

De nieuwste portable gameconsole van de makers van de Wii zal vanaf aanstaande vrijdag (3 April) in de winkels liggen. Op het gemiddelde prijskaartje zal een bedrag van 169 Euro komen te staan. Da's bepaald niet mis in vergelijking met de vorige versie die aanvankelijk rond de 135 Euro kostte.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.