Geruchten
27 november 2006 - Ron Smeets

MacTablet medio 2007 in de winkels?

Voordat de UMPC flop zich begon te voltrekken lazen we regelmatig geruchten over de Tablet PC van Apple, de MacTablet.

De afgelopen maanden werd het echter verdacht stil en leek het er op alsof Apple, maar toch vooral de geruchtenverspreiders, het project, als dat er al geweest was, in de ijskast gestopt hadden.

Nu de commotie rondom de veel te dure en slecht presterende UMPC’s een beetje afgezwakt is komen ook direct alweer de eerste MacTablet geruchten boven water drijven.

Een Taiwanese bron heeft het Australische Smarthouse getipt over een MacTablet die medio volgend jaar op de markt zou moeten komen. Behalve de Tablet PC functie zou de nieuwe MacTablet ook kunnen koppelen aan de nieuwe draadloze Apple HiFi (die ook nog uit moet komen) en voorzien worden van een HDMI uitgang.

Er wordt echter met geen woord gerept over een eventuele koppeling aan de iTV die ook begin volgend jaar uitkomt. Om nog maar te zwijgen over synchronisatie met de iPhone. Dat maakt de geloofwaardigheid van dit gerucht er niet beter op.Gerelateerde links:
Apple's 30e verjaardag komt eraan
Apple's nieuwste Fun gadgets
Apple UMPC op komst?!?
Intel en Samsung schuldig aan dure UMPC?!?
Andere 'UMPCs' completer en goedkoper
Samsung UMPC duurder dan laptop
Nog een 'UMPC', maar dan slechter
Samsung UMPC laat het drie keer afweten
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.