Toestellen
04 december 2006 - Ron Smeets

Maak van je standaard N73 een 'Music Edition'

Nokia is de afgelopen maanden gestart met het upgraden van de winkelversies van een aantal N-Series toestellen, zoals de N73, naar zogenaamde 'Music Edition' uitvoeringen. Feitelijk gaat het dan om hetzelfde toestel, in het zwart, met wat extra accessoires, zoals een betere headset, in de doos en een andere Firmware versie.

Omdat het toestel verder gelijk is en de meeste muziekliefhebbers hun eigen headset, die vaak nog van betere kwaliteit is, hebben is de enige echte upgrade dus de nieuwe Firmware versie met extra features. Het zou dus mooi zijn als je die software op je bestaande N73 zou kunnen installeren zonder dat je een nieuwe hoeft te kopen.

Een van de bezoekers van All About Symbian is er achter gekomen dat je de productcode van de N73 kunt wijzigen zodat Nokia Software Update denkt dat jouw toestel een zogenaamde 'Music Edition' versie is en dus geupdate kan worden met de bijbehorende firmware.

Ik moet er wel bij zeggen dat ik het nog niet heb kunnen testen, maar dit nieuws heb ik net via Engadget Mobile van All About Symbian kunnen plukken.Gerelateerde links:
Nokia opent website voor firmware updates
Flickr software voor Nokia N-Series
Zelf je Nokia unlocken. . .
Geen 770i, wel software update voor de Internet Tablet
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.