Nieuws
23 april 2006 - Ron Smeets

Maak van je Nokia camphone een spycam

Een tijdje terug was er nogal wat publiciteit rondom FlexiSpy, een softwaretool en service die je GSM in een afluister- en achtervolgingstool omtovert.

ICamCU is een variatie op dit thema. Het bedrijf claimt dat je je Nokia camphone hiermee kunt inzetten als bewakings- of spionage camera. De kans is echter groot dat je je GSM daarna wel kwijt bent.

Het is namelijk de bedoeling dat je je camphone achteloos achterlaat op de plek die je vervolgens op afstand wilt bekijken. Zolang het gaat om bijvoorbeeld het gedrag van de oppas of tuinman bij je thuis valt het nog wel mee, maar als je van plan bent je vriend(in) te controleren tijdens zijn of haar lunchpause met een 'collega', dan wordt het natuurlijk een heel stuk lastiger.

Als de software werkt is het technisch wel een interessant tooltje. Eenmaal geinstalleerd kun je je GSM via een SMS bericht de 'opdracht' geven om een foto te nemen of te beginnen (of stoppen) met filmen. De ICamCU software stuurt die opname's vervolgens per MMS naar je andere GSM zodat je het resultaat direct kunt bekijken.

Helaas werkt ICamCU momenteel vooral nog alleen in combinatie met diverse Nokia modellen, waaronder de N-Series. De enige niet-Nokia's die geschikt zijn komen van Panasonic, de X700 en X800 en een Samsung toestelm de C720.Gerelateerde links:
GSM's bespieden met FlexiSPY Pro
Mobieltjes volgen voor 30 eurocent
Traceren mobieltjes in de VS aan banden
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.