Nieuws
11 januari 2013 - Redactie MobileCowboys

Maak van je iPhone een hoogwaardige audiorecorder

Het is misschien niet helemaal mobiel nieuws wat je hier zou verwachten, maar aan de andere kant ook weer wel ;)

Microfoon fabrikant Rode heeft namelijk de iXY stereomicrofoon aangekondigd voor iPhone (en iPad). Naast de microfoon komt de fabrikant ook met een iOS app waarmee het opgenomen audio bewerkt en gedeeld kan worden.

Røde is voor de alledaagse telefoongebruiker waarschijnlijk een volslagen onbekend merk, en dat is niet zo gek want het bedrijf was tot op heden vooral bekend onder professionele audio gebruikers. Toch maakt het Australische bedrijf al sinds 1967 microfoons voor opnamestudio's, muzikanten, broadcasters, filmers en presentatoren. Met de iXY microfoon voor iPhone en iPad zal het bedrijf waarschijnlijk wat meer onder de aandacht komen van een groter publiek.

De iXY is ideaal om je iPhone of iPad om te toveren tot een recorder met hoogwaardige audio kwaliteit, concerten, interviews, of gewoon omgevingsgeluid opnemen met je iOS smartphone of tablet. De iXY stereomicrofoon klik je onderop je iPhone of iPad (helaas nog niet geschikt voor de iPhone 5) draait het iOS apparaat om zodat de onderkant met microfoon aan de bovenkant komt te zitten, start de Rode Rec app en je hebt een volwaardige audiorecorder. Overigens is de iOS app ook te gebruiken zonder de iXY stereomicrofoon. Nadat je de opname gemaakt heb kan je met de Rec app deze opname nog bewerken en met één druk op de knop delen via Soundcloud en Dropbox

De iXY stereomicrofoon was binnen enkele uren na de aankondiging op de CES al volledig uitverkocht dus mocht je, je iPhone of iPad willen uitbreiden met deze stereomicrofoon dan zal je even moeten wachten.

De iXY kost 199 dollar (exacte Nederlands prijs is nog niet bekend) de iOS app kost 5,49 euro. Waar ik persoonlijk wel nieuwsgierig naar ben is hoe deze stereomicrofoon zich gedraagt ten opzichte van de Nokia 808 Pureview en Lumia 920 met Rich Recording? Helaas zijn daar nog geen vergelijking van beschikbaar. Wil je meer weten van de Røde iXY stereomicrofoon kijk dan hier.

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl