Accessoires
06 december 2005 - Ron Smeets

Maak van je GSM geen muis, of net wel ?!

De meeste van jullie die dit lezen hebben wel een PC, met muis en een GSM. Zou het niet leuk zijn als je je GSM, die je waarschijnlijk nu toch al naast je PC hebt liggen, ook dienst zou kunnen laten doen als muis?

Enkele ontwikkelaars bij Quixun moeten zoiets gedacht hebben toen ze op het idee kwamen voor het 'Lipii Beam Station', een USB gadget die via de infrarood poort met je GSM kan 'praten'.

Door de bijbehorend iAppli software op je GSM te installeren krijgt je mobieltje ineens een bijbaantje, als computermuis dus. Omdat de gemiddelde GSM natuurlijk niet voorzien is van een trackball of optisch ook, is het wel een beetje behelpen met het keypad van de GSM en dus meer fun dan functioneel.

Hij kost ongeveer 16 dollar, maar is slechts compatible met Windows PC's in combinatie met mobieltjes met een infrarood poort.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.