Nieuws
26 december 2005 - Ron Smeets

Maak je wensen openbaar met Cellwish

Twee aziatische ontwerpers, Yu-Chen Chiu en Kuan Huang, hebben een goed Oosters gebruik beschikbaar gemaakt voor de mobiele wereld.

In Azie is het wensen van geluk, wijsheis en rijkdom aan jezelf, familie en vrienden een belangrijk deel van het hebben van een eervol leven. De boom speelt daarbij een belangrijke rol. Mensen schrijven hun wensen op een briefje en knopen die aan een boom om met iedereen te delen.

Yu-Chen en Kuan hebben met de ontwikkeling van Cellwish een digitale versie van de 'wensboom' gemaakt waar mobiele gebruikers hun wensen per SMS 'aan vast kunnen knopen'. De wensboom wordt op zijn beurt in openbare plaatsten via een projector of groot scherm dan weer gedisplayed zodat iedereen de wensen ook weer kan zien en lezen.

De foto hierboven is wat onduidelijk, maar op de site van Cellwish staat, onderaan, ook een filmpje met demo.Gerelateerde links:
Nokia's kerstwens site niet compleet
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.