Accessoires
27 november 2008 - Ron Smeets

Maak je gadgets (tijdelijk) waterdicht

Waterschade hoeft, mits het geen zoutwater is, zeker niet altijd het einde te betekenen van je geliefde mobieltje, mp3 speler of ander gadget maar het zou natuurlijk mooi zijn als je ze waterdicht kon kopen of laten maken.

Welnu, Golden Shellback is een Amerikaans bedrijf waar je vanaf enkele tientallen Euro's je gadgets van een waterdichte coating kunt laten voorzien.

Klinkt interessant maar het lijkt erop dat de betreffende coating wel aan slijtage onderhevig is want je krijgt van de fabrikant slechts 30 dagen garantie op de werking ervan. Mocht inderdaad blijken dat het daarna niet meer helemaal waterdicht is dan is 120 dollar voor het coaten van je iPod Touch of BlackBerry Pearl wel heel erg veel geld.

Van de andere kant is het misschien wel een optie als je op vakantie gaat en je wilt ook op het strand en bij het zwembad altijd je mobieltje in je broekzak bij de hand hebben. Onderstaande demo video van toont aan dat de coating in ieder geval wel werkt.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.