Accessoires
01 februari 2007 - Ron Smeets

Maak je eigen Wii laptop

Wie anders dan 's werelds bekendste en cratiefste 'modder' zou dit niet alleen kunnen bedenken, maar nog uitvoeren ook: Ben Heckendorn natuurlijk!

Hij heeft een Nintendo Wii ontleedt en er een laptop versie van gemaakt. Engadget had vorige week deel 1 van de uitgebreide bouwhandleiding al gepubliceerd en vandaag wordt het project in deel 2 voortgezet. Over een week volgt de laatste aflevering en dan is de Wii laptop van Ben Heckendorn een feit. De twee delen die nu al gepubliceerd zijn staan bol van de foto's en aanwijzigingen, compleet met bouwtekeningen, tips en een stappenplan.

Mocht je op het idee komen om dit ook met jou Wii te doen zorg dan wel voor de juiste onderdelen, veel tijd en een beetje (veel) technisch inzicht. Anders ben ik er zeker van dat je uiteindelijk een nieuwe Wii zult moeten kopen.Gerelateerde links:
Maak je eigen PSP joystick
Video van de XBox 360 Laptop
De Xbox 360 laptop
Portable Colecovision van Ben Heck
Atari 800 Laptop
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.