Nieuws
25 januari 2006 - Ron Smeets

Maak je eigen WiFi antenne booster

Ben je het ook meer dan zat dat je met je laptop altijd in een 'blinde hoek' van je WiFi netwerk terecht komt op momenten dat je dat niet kunt gebruiken? Maak dan je eigen WiFi antenne versterker die, en dat is pas echt handig, vermomd is als BIC-pen en dus makkelijk te gebruiken en op te bergen.

Wat je nodig hebt is onder andere een pen, wat dunne antennekabel, tape en stanleymes. Hoeveel 'extra bereik' de versterker oplevert wordt niet gezegd, maar dat hangt ook af van het soort netwerk en de obstakels tussen zender en ontvanger.

Bij Wireless Gumph zie je precies wat je hiervoor allemaal nodig hebt en wordt ook met foto's getoond hoe je 'm in elkaar zet.Gerelateerde links:
WiFi schotel verdriedubbeld je bereik
WiMax: opgevoerde WiFi
Versterk je WiFi netwerk met kabels ?!?
WiFi antenne met 5km bereik
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.