Toestellen
06 december 2008 - Chris Bannink

Maak een klokradio van je iPhone

Leuke applicatie voor op je iPhone is deze wereldprimeur uit Nederland; de iClockradio.

Dit maakt van je iPhone een heuse wekkerradio en zorgt tevens dat je ruim 100 radiostations kunt beluisteren met je iPhone.

iClockRadioiClockRadio fungeert als een klok waarmee, op een tevoren ingestelde tijd, een radiostation automatisch wordt afgespeeld. iClockRadio voegt hiermee 2 functionaliteiten in 1 toe aan de iPhone, aangezien de iPhone zelf geen FM-ontvanger of digitale radiotuner aan boord heeft. Voor de radio-ontvangst maakt iClockRadio gebruik van het mobiele internet.

Zeer uniek is dat ontvangst ook op de oudere, eerste generatie iPhone mogelijk is, via GPRS (3G/UMTS-bereik is niet noodzakelijk), dankzij nieuwe technologie van het Enschedese bedrijf Mobilaria, dat eerder al Tunin.fm lanceerde.

iClockRadio is te downloaden in de Apple App Store waar al ruim 20.000 bezoekers u voorgingen.Nog geen slumber of oplopende volumes beschikbaar, maar toch aardig en...invented here.

Algemeen nadeel van dit soort data vretende applicaties (streaming muziek) zijn de nog immer forse roaming tarieven en in buitenlandse hotels zul je dit wel willen gebruiken. Ik ben dit jaar minstens elke maand in het buitenland aan t werk geweest en dan loopt het toch aardig in de papieren. Oplossing kan natuurlijk een lokale wifi connectie zijn.

Over de auteur: Chris Bannink