Toestellen
17 april 2008 - Ron Smeets

Luxe TAG Heuer Merediist officieel aangekondigd

Zo'n anderhalve week gelden doken al de enkele foto's en specs van de eerste TAG Heuer Smartphone op nadat meer dan een jaar geleden al de eerste geruchten te lezen waren.

Gisteren is de komst van dit toestel, die luistert naar de naam Merediist, uiteindelijk ook officieel aangekondigd. Hij is ontworpen door Modelabs, ook bekend van de Hummer en Porsche toestellen.

De specificaties die eerder deze maand uitlekten waren, zo blijkt nu, behoorlijk accuraat. De TAG Heuer Merediist beschikt over een 1.9 inch Sapphire Crystal (krasvrij) QVGA display, 2 megapixel camera, mutimedia speler (MP3/MP4) en Bluetooth 2.0. Aan de bovenzijde bevind zich nog een OLED display (96x76 pixels) waarop onder andere een klok getoond wordt. De accu is bijzonder krachtig en kan maar liefst 7 uur bel- en 28 dagen standby-tijd produceren.

Voor de afwerking van deze luxe Smartphone kan de klant kiezen tussen een volledig stalen of deels plastic (jakkes) behuizing, desgewenst met een rubberen (weer jakkes) of lederen achterzijde.

De prijs van de Merediist varieert, afhankelijk van de uitvoering, tussen de 3.400 en 3.900 Euro. Dat is zonder abonnement ;-). Het is de bedoeling dat de TAG Heuer nog voor deze zomer (Q2) op de markt komt. Of hij dan ook in Nederland en België te koop zal zijn is nog niet bekend, maar ik denk niet dat er massa's klanten met smacht op zullen zitten wachten.Gerelateerde links:
Is dit de TAG Heuer GSM ?
Eerste foto's van TAG Heuer GSM?
TAG Heuer ook bezig met luxe GSM
TAG Heuer GSM over een jaar in de winkels
Nieuwe luxe Bellperre GSM wordt in Nederland gemaakt
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.