Geruchten
13 september 2009 - Ron Smeets

Luxe Nokia Erdos gespot

Met al het Finse touchscreen geweld van de afgelopen maanden zou je bijna vergeten dat Nokia ook nog wel eens iets doet met luxe mobieltjes ;-) En dan bedoel ik niet de Vertu modellen. De 8800 Serie is, als we deze geruchten mogen geloven, ook dringend aan vernieuwing toe. Zie hier de Nokia Erdos.

Een slider, gemaakt van roestvrij staal, met een 'standaard' QVGA OLED display van 2.4 inch (geen touchscreen dus), 5 megapixel camera, 8GB intern geheugen, 3G (HSPA), WiFi en A-GPS. Klinkt goed, zeker voor iedereen die verliefd was op de 8800 modellen. De video:

Wanneer je de video goed bekijkt dan zie je functie's en specs als 'tap sensitive commands' (een soort van tiptoets bediening), een LED flitser voor de camera en een toetsenbord dat bij het openschuiven van de slider licht omhoog komt. Prijs, beschikbaarheid? Daar kan nog niets over gezegd worden. Eerst maar eens afwachten of dit gerucht klopt. . .

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.