Toestellen
08 oktober 2010 - Ron Smeets

Luxe Gresso Luxor World Time heeft zes 'Zwitserse uurwerken'

Gresso is natuurlijk bekend vanwege hun extreem dure en luxe mobieltjes waarvan de prijskaartjes vier of vijf cijfers vóór de komma hebben. De Gresso Luxor World Time is er ook so eentje. Je betaalt 6000 dollar (ca. 4300 Euro) voor een toestel dat gemaakt is met sapphire crystal glas, Italiaans leer en edelstaal. Maar de meest bijzondere feature van de Gresso Luxor World Time is toch wel de aanwezigheid van zes(!) 'Zwitserse Uurwerkjes' op de achterzijde van het toestel.

Kijk, dat de meeste mensen hun mobieltje tegenwoordig ook gebruiken als vervanging van het 'ouderwetse' horloge is wel bekend, maar om nu een peperduur toestel op de markt te brengen waarop aan de achterzijde zes Zwitserse klokjes tegelijk te zien zijn vind ik ook weer wat overdreven. Ik bedoel, de meeste smartphones hebben tegenwoordig toch allemaal een 'world time' app? Maar goed, de Gresso Luxor World Time is geen smartphone, dus de app vlieger gaat hier niet op.

De klokjes zijn, zo werd mij door Gresso verteld (zie het statement hieronder), echte mechanische Rondo uurwerkjes, elk met voldoende power om het 10 jaar te kunnen volhouden. Nu zullen de meeste rijke stinkerds geen 10 jaar met hun mobieltje doen, maar het is wel goed om te weten dat de klokjes van je 4300 Euro kostende luxe mobieltje na een jaar niet stil zullen staan ;-)

Verder zijn de specs van de Gresso Luxor World Time, zoals gewoonlijk bij deze extreem dure mobieltjes het geval is, niet echt spectaculair. Tri-bansd GSM met GPRS/EDGE support, een microSD geheugenkaart, Bluetooth, een 2 megapixel camera, FM Stereo Radio, multimediaspeler en een 1100mAh accu is het wel zo ongeveer.

Gresso's antwoord op mijn vraag over de klokjes: "The clockwork mechanisms are really mechanical (Rondo), not digital displaying."

Gresso-Luxor-World-Time-a Gresso-Luxor-World-Time-b

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.