Toestellen
22 oktober 2010 - Ron Smeets

Luxe Android smartphones van Lumigon uit Denemarken

Ja, dat ontbrak nog in de Android familie, een luxueuze en dure variant. Gelukkig hebben de Deense boys van Lumigon er wél aan gedacht. Ze waren voor het eerst te zien in Barcelona, maar officieel hadden ze, tot nu dus, nog geen toestellen gepresenteerd.

De Lumigon T1 is de eerste die in de (Deense) winkels zal verschijnen. In tegenstelling tot de meeste dure en luxe mobieltjes is deze Android smartphone, naast de gebruikelijke dure materialen als staal, aluminium, krasvrij glas, wel van fatsoenlijke specs voorzien.

Zo heeft de Lumigon T1 onder andere een 5 megapixel camera, (A-)GPS, HSPA support, B&O ICEPower audio, een 3.5 inch capacitief WVGA (480x800) display, HDMI uitgang, Bluetooth een een FM Radio en -Zender aan boord. Het toestel zal eind dit jaar nog, in kleine aantallen, op de markt gaan en begin 2011 in meer landen uitgerold worden.

Hij zal dus waarschijnijk voorzien zijn van Android 2.1 of 2.2, maar wel met Lumigon's eigen GUI voor, zoals zij het zelf zeggen, een extreme gebruikerservaring  Over de prijs en (eventuele) Nederlandse of Belgische beschikbaarheid is nog niets bekend gemaakt. In de zomer van 2011, zo is de verwachting, verschijnt er ook een slider versie (met een T9 toetsenbord), de Lumigon S1. Lumigon-T1-a Lumigon-T1-b Lumigon-T1-c

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.