Entertainment
17 maart 2006 - Ron Smeets

'Lustig Draufschlagen' nu ook in Duitsland

Wees gerust, ik ben niet 'verduitst' na mijn bezoek aan de CeBIT van deze week.

Nee, dit is weer zo'n typisch voorbeeld van hoe onze Oosterburen zo ongeveer alles wat ze tegenkomen in het buitenland nasynchroniseren, of zoals Rob Stenders het ooit in zijn nachtprogramma 'Shock Radio' bij Veronica noemde: de 'Nazi Synchronisatie'.

'Lustig Draufschlagen 'of 'Fröhliches Schlagen' zijn de Duitse termen voor Happy Slapping, een van oorsprong Engels fenomeen dat nu dus ook in Duitsland gesignaleerd is.

In korte tijd zijn er in Berlijn en omstreken enkele gevallen van 'Lustiges Dra...', nee ik krijg dat niet uit mijn bek, 'Happy Slapping' gemeld waarbij onder andere een 15-jarige scholiere door een groep camphone filmende tieners in elkaar geslagen is. Verderop in de Duitse hoofdstad werden onschuldige voorbijgangers al filmend met bierflessen en stokken bekogeld en in de beruchte wijk Kreuzberg filmen rivaliserende jeugdbendes elkaar tijdens knokpartijen in een lokaal park.

Op zich is het natuurlijk al erg genoeg dat het 'Happy Slapping' virus steeds verder om zich heen grijpt, maar is er nu echt geen Europese politicus in Brussel of Luxemburg te vinden die een wetsvoorstel wil indienen dat het nasynchroniseren verbiedt!Gerelateerde links:
Camphones op de autosnelwegen: Happy Driving?!?
Happy-slapping video’s op GSM 17-jarige
Happy Shagging nieuwe rage onder tieners
Geweldadig gebruik camphones
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.