Nieuws
15 november 2013 - Nichal Joosse

Lumia's met Windows Phone 8 krijgen Bluetooth 4.0 LE

Nokia is van plan in de toekomst een update uit te brengen waardoor alle Lumia-smartphones gebruik kunnen maken van Bluetooth 4.0 Low Energy, een zuinige variant van Bluetooth. Momenteel is deze energiezuinige functie alleen beschikbaar op de Nokia Lumia 520, Nokia Lumia 620, Nokia Lumia 625 en de Nokia Lumia 720. Eerst zal de zogenoemde Amber-update geïnstalleerd moeten worden voordat de nieuwe Black-update geïnstalleerd kan worden op de Windows Phone 8-smartphones. 

Bluetooth 4.0 LE kan de accuduur enorm verhogen, omdat deze technologie een heel stuk zuiniger is dan de voorgangers. Het is mogelijk om onafgebroken verbinding te hebben met een ander apparaat via Bluetooth, zoals bijvoorbeeld een draadloze koptelefoon. De Lumia-smartphones staan er om bekend dat ze een niet al te sterke accuduur hebben, dus vermoedelijk zullen heel wat gebruikers blij zijn met deze nog komende update.

Het is alleen nog even afwachten wanneer deze update beschikbaar zal zijn. Nokia heeft hier nog niets over bekendgemaakt. Wat ze wel lieten weten, is dat Bluetooth 4.0 LE niet beschikbaar zal komen op smartphones die nog op Windows Phone 7 draaien.  

Over de auteur: Nichal Joosse