Toestellen
01 december 2012 - Ron Smeets

Lumia 920 pre-orders gelijk aan de iPhone, beter dan Samsung

Het lijkt er op dat de Lumia 920 in Nederland een succes gaat worden. Diverse (online) winkels hebben namelijk al bekend gemaakt dat het aantal pre-orders voor het toestel in de eerste week even groot is als die van de iPhone 5.

Zowel CoolBlue als The Phone House hebben dat tegenover Nu.nl verklaard. Ook Bol.com laat weten dat de webshop blij verrast is door de grote vraag naar de Lumia 920. Goed nieuws voor de Finnen maar ook extra zuur voor Lumia fans en Nokia Nederland dat het toestel pas ná de Kerst, in januari dus, geleverd wordt.

Goed, nu even iets relatieveren. Natuurlijk is dit goed nieuws voor Nokia, maar het zegt nog niet zoveel over de daadwerkelijke aantallen die besteld zijn en verkocht gaan worden. Wat ik daarmee bedoel is het feit dat van de iPhone 5 (en alle nieuwe Apple producten) vooraf al bekend is dat de beschikbaarheid bij andere shops dan die van Apple zelf (en enkele providers) vaak wat minder goed is in de eerste weken na de lancering.

Daarom denk ik dat veel iPhone kopers, die het toestel snel willen hebben, toch vooral hun heil zoeken bij de Apple Shops en providers voordat ze terechtkomen bij online, en andere, winkels. Dit geldt, zoals gezegd, met name in de eerste weken (en tijdens de pre-oprder fase).

Nogmaals, dat neemt niet weg dat de Nokia Lumia 920 op weg is naar een prima start in Nederland. Diezelfde berichten komen ook uit diverse andere landen, waar het toestel wel al te koop is. Extra bewijs voor het op handen zijnde succes van de Lumia 920 komt van CoolBlue (PDAShop) Die zeggen namelijk dat de pre-orders van de Lumia 920 die van alle grote concurrenten, dus niet alleen de iPhone, overstijgen. De Lumia 920 is, in deze fase, dus ook populairder dan HTC en Samsung.

Bron: Nu.nl

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.