Toestellen
17 oktober 2012 - Ron Smeets

Lumia 920 meest 'verkochte' toestel bij de Franse PhoneHouse

Eerder vandaag meldde Taiwanese bronnen dat vergelijkbare Windows Phone 8 toestellen van Samsung en HTC waarschijnlijk (veel) goedkoper geprijsd zullen worden dan de Nokia Lumia 920. Dat weerhoudt Franse, potentiële, kopers er echter niet van om de Lumia 920, voor € 649,90 in grote getalen vooruit te bestellen.Daarbij moet wel aangetekend worden dat geproken wordt over een periode tussen 8 en 14 oktober.

Hoe dan ook, in de toestel top 50 van de PhoneHouse in Frankrijk prijkt de Nokia Lumia 920 deze week bovenaan. Hoeveel er exact al besteld zijn wordt natuurlijk niet gezegd, maar het zijn er in ieder geval meer dan de iPhone 5 (16GB).

Dat klinkt niet slecht voor de Finse fabrikant, maar waar ook even melding van gemaakt moet worden is het feit dat de PhoneHouse elk model van de bestelde toestellen een eigen plekje geeft in de betreffende Top 50. De iPhone 5 komt dus een aantal keren voor in het lijstje. De Lumia 920 is vooralsnog, tijdens de pre-order periode, alleen in het zwart te bestellen. Hoe dan ook, in Frankrijk lijken smartphone kopers redelijk warm te lopen voor de Lumia 920 die daar dus tegen een aanbetaling van 100 Euro al 'ge-pre-ordered' kan worden.

Bron (Frans)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.