Nieuws
10 april 2012 - Marc Wielaert

Lumia 900 voert Amazon toplijst aan

Zeer kort na de officiële introductie mag niet alleen AT&T trots melden dat de Lumia 900 in Amerika goed verkoopt. Het toestel bezet inmiddels ook de eerste en tweede positie in de toplijst van de daar immens populaire webwinkel Amazon. De zwarte staat op nummer 1, de cyaan versie op 2. De witte is er nog niet beschikbaar, anders had die waarschijnlijk in de top 3 gestaan.

Het succes volgt na de enorme show in New York met Nicki Minaj (zie onder), het voorlopig hoogtepunt van een enorme campagne en het officiële startschot van de verkoop van de Lumia 900. Die timing was een beetje wonderlijk, want de daaropvolgende dag was het ook in de VS Tweede Paasdag en zijn de winkels van AT&T gesloten.

http://www.youtube.com/watch?v=abyYIHAGQ8M

Amazon heeft de Lumia 900 bovendien voor slechts $49,99 in de etalage gezet bij een tweejarig abonnement (normaal bij AT&T) en het toestel is daarmee een stuk goedkoper dan Motorola's Droid Razr Maxx 4G ($199,99) en zelfs Samsung's Galaxy Nexus ($79,99).

Normaal gesproken zou de Lumia 900 $99,99 moeten kosten bij een tweejarig abonnement en misschien dat veel klanten de korting van 50% direct willen incasseren. Het wordt spannend hoe lang Nokia met AT&T de Lumia 900 bovenin de toplijst weten te houden.

Op dit moment staat het toestel op de vijfde plaats van de best gewaardeerde smartphones, met vrijwel uitsluitend enthousiaste en bovendien opvallend lange reviews van gebruikers

Over de auteur: Marc Wielaert